Wanneer je dakpannen vervangen?

Dakdekkersbedrijf

Dakpannen hebben vaak een behoorlijk lange levensduur. Toch kan het voorkomen dat de dakpannen vervangen moeten worden. Wanneer je in een ouder huis woont, kunnen je dakpannen bijvoorbeeld oud en poreus zijn. Keramische dakpannen gaan vaak meer dan 70 jaar mee. Er zijn in Nederland echter behoorlijk veel huizen die langer dan 70 jaar terug gebouwd zijn. Daarnaast hebben betonnen dakpannen een kortere levensduur. Deze gaan namelijk ‘slechts’ zo’n 40 jaar mee. Heb je een woning met betonnen dakpannen, dan is de kans groot dat je een keer de dakpannen moet vervangen.

Waarom verouderde dakpannen vervangen?

Het is belangrijk om verouderde dakpannen te vervangen. Dakpannen die hun beste tijd al gehad hebben, kunnen namelijk poreus worden. De dakpannen zullen je woning dan niet langer optimaal beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. De kans op daklekkages is daardoor ontzettend groot. Op een daklekkage zit je niet te wachten, omdat de waterschade tot in de duizenden euro’s kan oplopen. Je kunt de verouderde dakpannen dus het best zo snel mogelijk vervangen. Op die manier voorkom je een daklekkage en daarmee dus ook dubbele kosten.

Dakpannen vervangen die kapot zijn

Ook wanneer je dakpannen kapot zijn, is het belangrijk om deze te vervangen. Een gescheurde dakpan beschermt je dak namelijk ook minder goed tegen water. Ook in dit geval neemt de kans op een daklekkage dus toe.

Vooral na een hevige storm kan het voorkomen dat er meerdere dakpannen vervangen moeten worden. Dakpannen kunnen beschadigd raken door rondvliegende takken, maar in het ergste geval kunnen er ook dakpannen wegwaaien. Wanneer dit gebeurt, wordt de plek waar de dakpannen lagen lang niet meer zo goed beschermd tegen regen. In dit geval is het dus al helemaal belangrijk om snel te handelen.

Schakel een dakdekkersbedrijf in

Moeten jouw dakpannen vervangen worden? Dan is het een goed idee om een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Veel dakdekkers hebben ook een spoedservice. Zo kan er snel gehandeld worden wanneer je een groot risico loopt op lekkages of wanneer er al sprake is van een lekkage. Belangrijk is om een professionele dakdekker in te schakelen waar je vertrouwen in hebt. Je kunt de recensies in Google lezen om een goed beeld van een dakdekker te krijgen. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om vooraf om een kostenindicatie te vragen. Zo weet je namelijk precies waar je aan toe bent als je besluit om je dakpannen te laten vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.